SHAHMIE TRAVEL & TRAVEL SDN BHD

(1046222-U) (KPLI 7301)


A-17-2nd Floor, Jalan Nautika A U20/A,
TSB Commercial Centre, Sungai Buloh
40160 Shah Alam
Selangor Malaysia

Telephone : 03-61510313 ( Hunting line)
Fax: 03-6143 7313


Email: jabir@shahmie.com.my

 

Registered member with :

Malaysia Tourism Ministry 7301

SSM 1046222-U

 

 

pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com

VISITOR COUNTER

pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com
pakej honeymoon,pakej bulan madu, www.jomhoneymoon.com

PAKEJ CRUISE 4HARI 3MALAM (PORT KLANG-PHUKET-PENANG-PORT KLANG)

JOM NAIK STAR CRUISE ( PORT KLANG -PHUKET-PENANG-PORT KLANG) 


Wah, atas permintaan ramai , SSG Gemini kini kembali untuk pakej perjalanan cruise ke destinasi terindah di Laut andaman , kita akan melawat Phuket ,Langkawi dan Penang !!!


Kenapa best sangat naik cruise ni ?? 
1) ✈ Konsep perjalanan tanpa penerbangan tetapi dapat melawat ke Phuket ,Penang dan Langkawi dalam satu percutian , hebat bukan ?? Kalau beli tiket dah berapa banyak kos lagi tu nak kejar flight lagi . Tempoh masa 4Hari 3malam ni memang rileks dan tersusun je .

2) Konsep santai dan tidak terkejar-kejar dalam kapal persiaran ,makanan pula dihidang 5 kali sehari ( biar betul ni?) ye, sarapan/ makan tengahari/minum petang/makan malam/Supper ---eh ,kalau lapar juga tak tahulah ye.

3) Dah tanya pasal makan , Restoran yang mesra pelanggan Muslim dengan konsep 'No Pork and Lard' serta sumber daging Halal dari pembekal Malaysia .Makanan mesti lah sedap dan terbaik , dengan resipi antarabangsa untuk tekak semua kaum dalam kapal ni , masa ni la nak rasa rempah dan resipi dari benua lain yang pastinya banyak pilihan makanan termasuklah makanan untuk tekak orang Malaysia ni

4)  Dah atas kapal pelayaran ni , semuanya di jaga oleh staff bertaraf antarabangsa, kalau nak aktiviti atas kapal ada macam-macam boleh buat , ada swimming pool , bilik karaoke, bilik sukan indoor, ada jacuxi, ada Jogging Track,ada Gymnasium , Kedai membeli belah mestilah ada untuk kak jah tu, lepas tu aktiviti harian dah siap jadual akan dikendalikan oleh staff termasuklah kelas aerobik,kelas tarian ,kelas lipat tuala, aktiviti keluarga pun disediakan..So , kalau tak join aktiviti ni kira rugilah peluang tu sebab dah tak dapat di darat nanti.

5) Persembahan harian ni memang lahh wajib hadir ye..ada persembahan lawak,persembahan silap mata,pertunjukan bakat,akrobatik pun ada..Siap bawak captain kapal untuk meraikan semua tetamu yang ikut dalam pelayaran tersebut.Hari terakhir ada jamuan perpisahan istimewa untuk semua.memang menarik.
.
6) Kapal ni menggunakan matawang Ringgit Malaysia ,baru lahh rasa macam orang tempatan je kan?..Tapi passport wajib bawa ye sebab kita akan masuk ke Thailand dan pulang ke Penang dan Port Klang
.
6) Rasanya pakej ni mahal tak?? jeng jeng, Kalau admin cakap dalam anggaran RM 1400 je seorang korang percaya tak?? di bawah admin bagi harga pakej 4hari 3malam ni ..Harga sangat lah mampu bagi sesiapa yang teringin , kalau berminat nak duduk bilik dengan tingkap kami ada harga dia, yang paling rendah adalah Kabin tanpa tingkap ,tapi jangan risau ,semua keistimewaan dalam kapal tetap lah sama ye..

 

Star-Cruise---Gemini---Singapore-and-Por
bd2eb27b-b18c-4a11-ba9b-b87bb100d7c5_win
9a053631-a704-4257-814e-23774a56d201_Cha
cdb88c4c-8457-4ff5-8098-a9550cd692d8_ssg
33610317611_acd6836bbe_z
33795169096_dc938d2c92_z
33354782000_2c98a385ae_z
47a0bd5d-b034-44c3-9353-e223c12caba7_ssg
10e811ec-81c0-476a-9192-2666567a641c_din
6ca0c0d0-8504-4b42-9d83-86dc2c1c22be_sup
ad609fc3-ff6f-4247-a83e-9e4b52eade81_sup
db47a6f1-f87e-4833-aacd-7e35d372523b_sup
0590426f-9d49-4e28-8a69-542533c39d8d_Obs
6e6232d9-4616-42e1-8a41-42e21aaa8768_oce
7a37587b-f644-43c3-8de7-a8d4b32cd53a_f66
138876
cdb88c4c-8457-4ff5-8098-a9550cd692d8_ssg
33462994680_2d05698536_z
FOOD OUTLET SSG GEMINI-01
SuperStar Gemini (13)
thailand-1300
Krabi_Romance_Nature689x300
Star-Cruise---Gemini---Singapore-and-Por
bd2eb27b-b18c-4a11-ba9b-b87bb100d7c5_win
9a053631-a704-4257-814e-23774a56d201_Cha
cdb88c4c-8457-4ff5-8098-a9550cd692d8_ssg
33610317611_acd6836bbe_z
33795169096_dc938d2c92_z
33354782000_2c98a385ae_z
47a0bd5d-b034-44c3-9353-e223c12caba7_ssg
10e811ec-81c0-476a-9192-2666567a641c_din
6ca0c0d0-8504-4b42-9d83-86dc2c1c22be_sup
ad609fc3-ff6f-4247-a83e-9e4b52eade81_sup
db47a6f1-f87e-4833-aacd-7e35d372523b_sup
0590426f-9d49-4e28-8a69-542533c39d8d_Obs
6e6232d9-4616-42e1-8a41-42e21aaa8768_oce
7a37587b-f644-43c3-8de7-a8d4b32cd53a_f66
138876
cdb88c4c-8457-4ff5-8098-a9550cd692d8_ssg
33462994680_2d05698536_z
FOOD OUTLET SSG GEMINI-01
SuperStar Gemini (13)
thailand-1300
Krabi_Romance_Nature689x300

Aturcara Pakej Star Cruise SuperStar GEMINI 4 Hari 3 Malam

 

Hari Pertama :(High Tea/Dinner/Supper)
PORT KLANG BOUESTEAD CRUISE TERMINAL – Daftar masuk
11.00 - 2.00 PM -Prosedur daftar masuk – Imigresen dan taklimat wajib proses keselamatan kapal
High Tea dihidangkan
Sail Away Party di Swimming pool Deck
Makan malam 
Pertunjukan antarabangsa di Stardust Lounge
Aktiviti bebas atas kapal
Supper di restoran mariners

Hari Kedua :Phuket Land Tour (Breakfast/Lunch/High Tea/Dinner/Supper)
Menikmati Sunrise di cruise deck
Sarapan pagi 
Kapal tiba di Phuket, berkumpul untuk embarkation
Kembali ke kapal
Makan malam 
Pertunjukan antarabangsa 
Supper di restoran

Hari Ketiga :Penang Malaysia (Breakfast/Lunch/High Tea/Dinner/Supper)
Menikmati Sunrise di cruise deck
Sarapan pagi di restoran.
Kapal tiba di Penang dan berkumpul untuk embarkation
Aktiviti Bebas di Atas Kapal atau Turun ke Penang ( aktiviti sendiri)
Kembali ke kapal
Makan malam 
Pertunjukan antarabangsa 
Supper di restoran
membuat bayaran untuk kad kabin masing-masing

Hari Keempat :Daftar keluar –PORT KLANG  (Breakfast/Lunch)
Menikmati Sunrise di cruise deck
Sarapan pagi 
Bersiap untuk check out cabin dan mengeluarkan bag
Kapal tiba PORT KLANG
Daftar keluar Kapal ke Jeti Cruise Port Klang

Tarikh Pelayaran ( tertakluk kekosongan Kabin)

 

3-NIGHT PORT KLANG-PHUKET-LANGKAWI-PORT KLANG
LOW SEASON
Nov 11 & 20
Jan 7, 10, 22 & 31
Feb 12, 24 & 27
Mar 11 & 20
Apr 1, 4, 16, 25 & 28

Tarikh Pelayaran ( tertakluk kekosongan Kabin)

 

LOW SEASON
Feb 15
Mar 8 & 23
Apr 13

 

LOW SEASON
Nov 17
Jan 4 & 25
Mar 2 & 29
Apr 19

Additional RM250 Per Couple

Upgrade Honeymoon Benefits

  • Cruise Certificate with Captain Signature

  • 1 x 750 ml House Sparkling Water 

  • 1 x Heart Shape Cake with wordings; 'CONGRATULATIONS'

  • Golden balloons 

  • Swan towel folding and streamers decoration cabin

Please reload

1/3